Seguidors

dilluns, 17 d’agost del 2020

CA L'ADROER AMB LA CAPELLETA DE LA MARE DE DÉU
VILADASENS - EL GIRONÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

















 

Enllaç amb informació:

que diu:

Descripció:
Ca l'Adroer està situada al nucli històric de Viladasens, entre el carrer de llevant i el carrer de sant Vicenç. És de planta rectangular amb coberta de teula àrab de quatre aiguavessos, en alçat està composta de planta baixa, primer i segon pis. La façana principal es troba al carrer de Sant Vicenç. La porta principal és rectangular i amb llinda de pedra, al primer pis s'observa un balcó corregut amb quatre finestrals rectangulars amb llindes i marcs de pedra. Al segon pis s'obren quatre finestres balconeres rectangulars també amb llindes i marcs de pedra. A la façana de llevant, carrer de Llevant, al primer pis hi ha un gran terrat rectangular. Al segon pis s'observa una galeria d'arcs de mig punt sostinguts per pilastres amb motllures i balustres de pedra.
Un gran portal de ferro, situat al carrer de Sant Vicenç, dóna accés al un pati enjardinat situat al cost nord de la casa, al costat esquerra d'aquest portal hi ha un pilar amb una capelleta que conté una imatge de la Verge i el Nen rematada per una creu. Es tracta d'una creu de pedra del tipus grec flordelisada, en una de les cares hi ha representat Crist Crucificat i en l'altra una flor dins d'un medalló.
Notícies històriques:
Existeix un document que formula una transacció feta per Raimundi Adroer l'1 de maig de 1164. L'arbre genealògic va fins el 1263.
Tot i que a la família hi va haver pubilles, els nouvinguts sempre adoptaren el nom de la casa, i per això s'ha mantingut el cognom originari.
Un dels avantpassats, Antoni Adroer, fou canonge de la Seu gironina.

Altre enllaç amb informació:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada