Seguidors

diumenge, 9 de setembre del 2018

BIBLIOTECA PÚBLICA
ANTIGA ESCOLA PÚBLICA DE NENS
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa









Enllaç amb informació i descripció:

que diu:
El Valentí Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ em feia arribar imatges i dades de la que fou l'Escola per a Nois i ara és la Biblioteca Popular de Caldes de Malavella, al núm. 12 del carrer de la Llibertat.
L'any 1918 el patrici Narcís Pla i Deniel (advocat, Barcelona, 1867-1934) va finançar les obres d’aquest edifici noucentista projectat per l'arquitecte gironí Isidre Bosch i Bataller (Vilana, 1875 - Girona, 1960) que s’enllestia l’any 1920.

L'any 1992 va se habilitat com a biblioteca pública, dedicada a Francesc Ferrer Guàrdia.

Narcís Pla i Deniel va ser diputat per la província de Girona (1920/23) i va costejar també les obres de restauració de la Casa Consistorial de Caldes.
A Caldes tenien la casa familiar a la Plaça sant Esteve. 

Actualment Caldes l'honora amb el nom d'un dels carres del centre.

La descripció de patrimoni Gencat ens explica que l’edifici està situat al nucli urbà, just al costat de la casa de la Vila.

És de planta rectangular amb cos principal i cos posterior més llarg. Està compost per soterrani, planta baixa i un altell (on s'hi ubica l'arxiu municipal). Té una paret mitgera i tres façanes. Teulat a quatre vessants en el cos principal i en el posterior a dos vessants (perpendicular al pla de façana).

A la façana que dóna al carrer de la llibertat hi ha una porta llindada i a sobre una finestra rectangular apaisada. A l'esquerra de la porta una obertura senzilla i al costat dret, quatre obertures dobles (totes elles llindades). Els cossos laterals estan completats per una cadena de pedra contenint una finestra rectangular allindada i àmpit idèntiques a les del cos central. La façana lateral que dóna al jardí interior té una porxada a quatre llums de maó vis. Sòcol de pedra amb motllura afaixada.

Hi ha dos escuts a la façana principal i a la façana lateral dreta.

Altres enllaços amb informació:















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada