Seguidors

dijous, 6 de setembre del 2018

CAL PEBROT ANTIGAMENT CAN GERONI CARRETER
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa







Enllaç amb indormació i descripció:
que diu:
Època: segle XVII-XVIII
Descripció:
La casa, és de planta basilical, i té planta baixa, pis i golfes, les quals s'ubiquen en la crugia central, interrompent el taulat a doble vessant que dóna als laterals. El teulat de les golfes també està cobert amb teulada a doble vessant. Els teulats tenen ràfec simple.

Reconstruïda modernament, conserva l'arc rebaixat de la porta d'entrada, i dues finestres quadrangulars amb llinda monolítica, una de les quals conserva la data 1679, separada per unes estisores. Possiblement aquesta hagués estat l'habitatge d'un sastre o bé un ferrer (aleshores serien unes tenalles).

Inscripció i dibuix de la llinda:

16 >8 79

L'edifici, està situat a la plaça de Sant Grau, i a la façana trobem una rajola amb una representació del Sant i la data 1984.
  

Al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Caldes de Malavella diu:
Casa de baixos, pis i golfes d’estructura basilical. Té tres nivells verticals. El cos central és més alt que els laterals, perquè inclou les golfes. Cada nivell té una obertura per pis, destacant les dues finestres allindades de mà dreta amb trencaaigües inferior. En aquest lateral també trobem una ceràmica on es representa Sant Grau. Al nivell central trobem als baixos un arc escarcer dovellat i un pis amb balcó. La finestra de les golfes és en arc de mig punt i remata l’edifici la cornisa a la catalana.

Altre enllaç amb informació:
http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=7101
    






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada