Seguidors

dilluns, 10 de setembre del 2018

CASA PERXACHS
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa







Enllaç amb informació i descripció:
que diu:
Època: inici segle XX
Autor: Josep Deulofeu i Floriach – mestre d’obres
Descripció:
Xalet unifamiliar, de planta baixa i terrat, situat entre els carrers Sant Antoni i Núria, al nucli urbà de Caldes de Malavella.

La façana principal, situada al carrer Sant Antoni, té la porta d'entrada, amb trencaaigües, just al centre. A dreta i esquerra, dues finestres quadrangulars també amb trencaaigües. Els trencaaigües tenen forma escalonada. Un pinyó petit escalonat, remata l'edifici, tot emmarcant un escut petit quatribarrat.

Al terrat, barana de pedra artificial amb decoració circular i elements vegetals.

A la façana lateral, carrer Núria, tres obertures centrals emmarcades per un pinyó petit escalonat, i una finestra a cada costat. Totes tenen arc de llinda i trencaaigües escalonat.

A la part posterior hi ha un petit jardí.

Els colors de la façana (amb molta humitat) marquen el ritme, de manera que el joc d'obertures queda molt clar.
 

Notícies històriques:
Aquest edifici apareix a la “Guia ilustrada oficial. Caldas de Malavella” de l'any 1927 coma xalet propietat de José Perxachs i era una de les cases que es llogaven als estiuejants que anaven a prendre les aigües medicinals, cosa que marcà enormement el desenvolupament econòmic i urbanístic del poble.

Altre enllaç amb informació:
que diu:
Casa unifamiliar de principis del segle XX atribuïda al mestre d'obres Josep Deulofeu i Floriach, que manifesta signes d'evolució des d'un estil bàsicament eclèctic, cap al modfernisme.
Alguns elements decoratius de factura neogòtica com els marcs de les obertures i les balustrades del terrat, la presència de símbols com petits escuts amb les quatre barres son els que permeten atribuir un cert caràcter modernista a la construcció. A més de les balustrades, un frontó esglaonat al centre de cada façana corona el conjunt.

Altre enllaç amb informació:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada