Seguidors

dimecres, 5 de setembre del 2018

PARC DE LA FONT DE LA VACA
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa












Enllaç amb informació de la font:
que diu:
Època: segle XX

Descripció:

Font situada a la urbanització La Granja, al Parc de la Font de la Vaca.

És de color gris i el seu brollador està situat dintre d'una fornícula decorada amb ceràmica blanca trencada i flanquejada per pilastres motllades. A sobre de la fornícula uns esgrafiats geomètrics i una ceràmica amb el dibuix en color blau d'una vaca. Cos central coronat per una cúpula decorada amb ceràmica trencada de terra cuita vitrificada i un element de gerreria. Una cornisa petita amb dentallons separa la cúpula de la resta. Els cossos laterals tenen una petita balustrada.

Al costat de la font hi ha un petit eixidor.
 

Notícies històriques:

L'estiueig de la segona meitat del segle XIX i principis del segle XX tenia un caràcter elitista ja que es limitava als sectors benestants de la societat. Anava lligat a pràctiques curatives i també començava a ser una activitat de lleure. La millora en els mitjans de transport va contribuir a consolidar els nuclis d'estiueig cosa que tingué un fort impacte en el urbanisme i l'economia dels pobles amb aigües termals. El parc de la Font de la Vaca forma part de l'ambiciós projecte urbanístic promogut per Miquel Picó i Jou als anys vint, de materialitzar una urbanització de caràcter residencial a nomenada "Colònia La Granja". 

========================================================================

Dintre del parc hi ha una edificació anomenada Casinet que en l'enllaç següent hi ha una descripció que diu:

Petita edificació aïllada, situada en el Parc de la Font de la Vaca a la urbanització La Granja.

Té una sola planta rectangular sobre un petit podi de paredat rústic amb verdugades. Teulada a 5 vessants amb teula plana i elements decoratius amb terra cuita.

Façana orientada al N- O amb un ritme d'obertures A- B- A- B- A; les obertures en B en arc de mig punt, amb balcó i reixes de ferro forjat amb decoracions florals de caire modernista; les obertures A són més petites i en arc escarcer rebaixat; línia d'imposta senyalada per rajoles blaves, decorades amb garlandes i camafeus (a la part central) amb la representació d'un soldat. Cornisa amb motllura de gola, sobre la qual, seguint el ritme de les obertures, hi ha cinc respiralls en forma de gelosia en ceràmica blava. La potent volada de la teulada és arrebossada i pintada amb motius florals geomètrics (aquests motius amb la restauració han desaparegut a la façana que dóna al passeig). La façana N-E té tres obertures, la primera i la tercera en arc escarsser i la central en arc de mig punt. A les tres façanes restants les obertures han estat cegades, predominant les que són en arc escarsser, però sense ritme regular.

El casinet està pintat en tons ocres i verds.
 




També si troba una caseta de pou que al següent enllaç hi ha una descripció que diu:

Caseta situada a la urbanització La Granja, en el Parc de la Font de la Vaca.

Mur de paret de maó vist Té una porta de fusta pintada de color gris amb decoració geomètrica incisa i una petita obertura hexagonal. Horitzontalment hi ha sis cadenes de maó vist que separen porta i parets que resten reculades. Una faixa de maó vist separa la part inferior d'una cornisa motllurada, també de maó vist. Remata la caseta una coberta de ciment en forma de punxa hexagonal acabada en una petita esfera.





Enllaç amb informació de la font que es interessant llegir:






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada