Seguidors

dilluns, 10 de setembre del 2018

ESTACIÓ DE FERROCARRIL
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Segle XIX
Estació de tren d'estil ecléctic que reprodueix el model característic de finals del segle XIX, amb cornises i finestres ressaltades de forma simètrica.









Enllaç amb informació i descripció:
que diu:
Estació de la línia de tren Barcelona-Portbou. Composat de tres cossos, el principal, de planta baixa (dedicada als serveis de l'estació) i dos pisos (habitatges). Els cossos laterals només tenen planta baixa i pis. A la part superior hi ha terrasses.

Totes les obertures són d'arc rebaixat, excepte les de l'últim pis del cos central que, són rectangulars i geminades. A més totes elles estan remarcades per una petita motllura, igual que les cantonades i els angles de l'edifici.

La cornisa és motllurada i les terrasses estan ornamentades amb pinacles i un medalló central.

A l'interior, profusa ornamentació ceràmica, amb motius vegetals.
 

Al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Caldes de Malavella diu:

Edifici de planta rectangular, s’organitza en un cos central de tres nivells verticals i dos cossos laterals amb un nivell vertical i un pis menys d’alçada. En el costat esquerre encara s’allarga amb un cos més al nivell de la planta baixa. Tant els baixos com el primer pis tenen obertures disposades simètricament amb arcs molt rebaixats. El segon pis del cos central té obertures rectangulars bessones amb arc pla. Rematen l’edifici tres terrats amb fris de tríglifs, sent el del cos central un pis més alt que els laterals. A la part central d’aquesta balustrada sobresurt l’antefixa amb medalló coronat per arc rebaixat.

Altre enllaç amb informació:














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada