Seguidors

dilluns, 3 de setembre del 2018

ESTACIÓ DE RIUDELLOTS DE LA SELVA
Riudellots de la Selva - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa





Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Descripció:

L’estació de Riudellots forma part de la línia de ferrocarril Barcelona-Portbou, que dóna servei a una bona part del pla de la Selva. L’edifici actual segueix el model habitual en estacions d’aquesta línia. És un edifici de planta rectangular, dos pisos i cobert per un terrat. Segueix un esquema compositiu regular de quatre portes a la primera planta, a la façana de l’andana i a la del carrer, i quatre finestres al primer pis del mateix estil d’arc rebaixat. La façana del costat dret té una porta central igual, a la planta baixa, i una finestral central, més dues de més petites, una per banda, al primer pis. Al costat esquerra hi ha un cos de planta baixa i terrassa també amb obertures. Entre les dues plantes hi ha una cornisa i la barana del terrat és massissa d’obra amb un medalló central. El parament és de rajol pintat vermellós i els marcs de les obertures i el sòcol són arrebossats i pintats de blanc. Al costat hi ha una altra construcció petita que segueix el mateix estil i que estava destinada als serveis públics. A l’altre costat de la via es conserva l’edifici del moll de mercaderies, actualment en desús i en molt mal estat de conservació.

Actualment totes les obertures han estat tapiades. La planta baixa va ser repintada i acondicionada com a casal de joves però ara torna a presentar mal estat amb la proliferació de pintades i grafittis.
 

Notícies històriques:

L’any 1862 arriba el ferrocarril a Riudellots i és utilitzat principalment pel transport del suro produït a Cassa de la Selva.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada