Seguidors

dilluns, 10 de setembre del 2018

TORRE DELS CAVALLS
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa






Enllaç amb informació i descripció:
que diu:
Època: segle XX
Descripció:
Torre unifamiliar aïllada i voltada de jardí, situada a la urbanització La Granja.
Coberta a quatre vessants amb teula. Façana principal amb porta en arc pla, coberta per un guardapols amb forma d'arc conopial, i flanquejada per dues finestres rectangulars, amb el mateix guardapols motllurat i amb un ampit motllurat en la gola. A la porta s'hi arriba per una escalinata de deu graons. Sobre la porta, i ja a l'altura de les golfes, unes finestres cegues en arc conopial i guardapols corregut motllurat. A la façana lateral, sobre les finestres de la planta baixa, hi ha tres finestres més, dues amb guardapols corregut en arc conopial, i dues finestres laterals idèntiques a les de la façana principal. Golfes amb joc de dues finestres cegues laterals, i sis finestres espitlleres centrals. La façana posterior és igual a la principal, però amb una petita marquesina a dues vessants.
 
Notícies històriques:
L'estiueig de la segona meitat del segle XIX i principis del segle XX tenia un caràcter elitista ja que es limitava als sectors benestants de la societat. Anava lligat a pràctiques curatives i també començava a ser una activitat de lleure. La millora en els mitjans de transport va contribuir a consolidar els nuclis d'estiueig cosa que tingué un fort impacte en el urbanisme i l'economia dels pobles amb aigües termals. Aquesta torre forma part de l'ambiciós projecte urbanístic promogut per Miquel Picó i Jou als anys vint, de materialitzar una urbanització de caràcter residencial a nomenada "Colònia La Granja". 

Altre enllaç amb informació:
que diu:
Torre unifamiliar aïllada voltada de jardí amb planta baixa i golfes, construïda l’any 1925 i recentment restaurada.
Les obertures de la planta són rectangulars, amb un trencaaigües en arc conopial , excepte la porta d’entrada trilobulada amb una finestra més petita a cada banda, mentre que les golfes presenten una fornícula bessona al centre i grups de tres finestres espitlleres en arc de mig punt als laterals.
La façana posterior de l’edifici té una petita marquesina a dos vessants.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada