Seguidors

dijous, 6 de setembre del 2018

CASES A LA RAMBLA RECOLONS 23 I 25
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

Aquestes cases funcionaven com a xalets d'estiuejants.






Enllaç amb informació i descripció:
que diu:
Època: inici  segle XX
Descripció:
Edifici entre mitgeres, situat al nucli urbà de Caldes de Malavella, a la Rambla Recolons números 23 i 25. (L'edifici és un tot unitari, però són dos habitatges independents, que havien estat xalets independents).

L'edifici, de planta baixa i pis, està cobert per una teulada a doble vessant, desaiguada a les façanes principal i posterior, a través de canals d'aigua.

A la planta baixa, hi ha tres portes d'entrada en arc pla (la del número 23 ha estat modificada i és més petita), emmarcades per una estructura que combina l'arc rebaixat i l'arc deprimit convex. Flanquejant cada un dels costats de les portes, hi ha pilastres estriades.

Al pis, sobre la porta central de la planta baixa, hi ha un balco amb llosana de pedra i barana de ferro forjat. La llosana es troba a l'altura de la cornisa que marca el pas, a la façana, de la planta baixa al pis. La obertura que hi dóna accés, al balcó, és en arc de llinda. Flanquejant el balcó, i en el mateix eix d'obertura que les obertures de la planta baixa, a dreta i esquerra hi ha dues finestres en arc de molt rebaixat. Tant les finestres com el balcó, es troben emmarcades pel mateix emmarcament que els obertures de la planta baixa. Aquest emmarcament està tractat a manera de fals encoixinat de pedra artificial. Flanquejant cada un dels costats de les obertures del pis, hi ha columnes amb els fusts cilíndrics, que es recolzen sobre bases rectangulars. Aquestes simulen suportar l'entaulament de l'edifici, que amaga el teulat. Aquest està format per una cornisa, que suporta antefixes.
 
              





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada