Seguidors

dilluns, 10 de setembre del 2018

CASA PERE QUINTANA BARRERA
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Segle XX
Casa d'estil modernista, amb elements notables com la tribuna poligonal de la cantonada i els finestrals amb columnetes i motius florals.








Enllaç amb informació i descripció:

que diu:
Edifici projectat pel mestre d’obres Josep Deulofeu i Floriach, encara que també atribuït a Pere Quintana i Barrera – que si ho entenc bé en va ser el promotor - , construït l’any 1921.

La descripció tècnica ens explica que és una vivenda plurifamiliar situada entre els carrers Prim i Santa Maria, de Caldes de Malavella, a la comarca de la Selva.

Té planta baixa i dos pisos, amb 3 cossos (la cantonada i, un lateral a cada carrer, simètrics). La coberta és un terrat a la catalana que intercala balcons i antefixes, amb teula àrab i ràfec treballat amb ceràmica de colors: blau, vermell i verd. La planta baixa, a on ara hi ha situada una oficina bancària, ha estat modificada. Al primer pis, hi ha una tribuna angular hexagonal amb decoració de garlandes, coronada per un cupulí amb tessel•les de color verd i, amb conjunts de tres finestres amb balconada. A cada costat de la tribuna hi ha un balcó amb tres obertures (una porta i dues finestres) amb arc rampant i separades per petites columnes (sobre la porta la conjunció dels arcs rampants conforma un element voladís).
El segon pis segueix la mateixa estructura que el primer d'obertures amb un petit balcó, però en aquest cas no hi ha tribuna. Les finestres dels cossos laterals, quatre a cada banda, són també amb arc rampant. Totes les obertures estan envoltades per plafons motllurats de pedra artificial. Adossat a la façana que dóna al carrer Prim, hi ha un balcó decorat amb garlandes i, a sobre hi ha dues finestres en arc de mig punt.

Altres enllaços amb informació:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada