Seguidors

diumenge, 9 de setembre del 2018

XALET D'ANTONI MAS 
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Segle XX
Casa modernista d’estiueig, construïda al gust barceloní de l’època, en la que destaca l’interessant vitrall de la porta interior. Disposa d’un pati interior amb una font molt característica i d’un soterrani el que s’hi pot identificar la petita estança que es destinava a l’allotjament del personal de servei.




Enllaç amb informació i descripció:
que diu:
Època: segle XIX
Descripció:
Edifici entre mitgeres, situat al nucli urbà de Caldes de Malavella, a la Rambla Recolons.

L'edifici, de planta baixa, pis, golfes i soterrani.

A la façana principal, a la planta baixa, hi ha la porta d'entrada en arc rebaixat, flanquejada per dues finestres també en arc rebaixat, protegides per un trencaaigües motllurat, suportat per un trencaaigües. Les finestres tenen ampit de rajola vidriada, i estan protegides per una barana de ferro forjat. Sota la finestra de l'esquerra, hi ha una obertura del soterrani en arc escarser. Fins al nivell de sota les finestres hi ha un sòcol.

Al pis, hi ha tres balcons amb llosana de pedra, el central amb més voladís. Les llosanes tenen la forma d'un arc d'inflexió, i estan suportades per mènsules. Tots tenen barana de ferro forjat. S'hi accedeix a través d'obertures en arc rebaixat, amb trencaaigües d'iguals característiques que els de la planta baixa. A l'altura de les llosanes, hi ha una cornisa. També hi ha una cornisa motllurada que marca el pas a les golfes.

A les golfes, hi ha quatre obertures rectangulars petites.

L'edifici està coronat per una mena d'entaulament amb antefixes.

Els murs estan arrebossats, i flanquejant la porta d'entrada, hi ha un treball d'encoixinat.
 

Altre enllaç amb informació:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada