Seguidors

dilluns, 10 de setembre del 2018

CASA DE FRANCESC MATHEU I FORNELLS 
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Segle XX
Casa d'estiueig de l'editor i poeta Francesc Mateu i Fornells (Barcelona 1851-Sant Antoni de Vilamajor 1938) en la qual es combinen els elements de tradició medieval amb nous materials, que doten el conjunt d'un marcat caràcter historicista.

Francesc Matheu i Fornells



Enllaç amb informació i descripció:
que diu:
Coneguda com la casa Francesc Matheu i Fornells, (Barcelona, 1851 - Sant Antoni de Vilamajor, 1938 ).
La descripció tècnica ens explica ; Casa de tres plantes entre mitgeres amb façana de caràcter neogòtic, molt comú dintre del modernisme. 
La façana presenta una notable asimetria amb les obertures més grans situades a la dreta. A la planta baixa hi ha una porta i una finestra geminada amb arcs apuntats de maó vist. 
A la segona planta, dues finestres de pedra, la de la dreta de mig punt i l’altre conopial.
A la tercera planta, les finestres de pedra amb impostes són molt més petites. Un ràfec tradicional corona la façana.

Altre enllaç amb informació i descripció:
que diu:
Època: inici segle XX
Descripció:
És un edifici entre mitgeres de planta baixa, pis i golfes. Coberta a doble vessant amb biga carenera paral·lela al pla de façana.
A la planta baixa amb sòcol de pedra. A la part esquerra hi ha una porta en arc peraltat de maó vist; a la dreta una obertura en arc ogival de maó vist on hi ha inserides dues finestres geminades en arc ogival- gòtic. Al pis a l'esquerra, un arc carrat amb incisió que li dóna una aparença d'arc conopial; a la dreta una finestra en arc ogival i guardapols de pedra. A les golfes hi ha dues finestres amb llinda de pedra. El mur de la façana és arrebossat imitant carreus.
 

Altre enllaç amb informació i descripció:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada