Seguidors

dimecres, 5 de setembre del 2018

FONT DE LA MINA o RAIG D'EN MEL
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Segles XIX-XX
Font d’aigua termal de molta anomenada, valorada per al consum i per fer la bugada als safareigs propers. També és coneguda amb el nom de Raig d’en Mel.







Enllaç amb informació i descripció:
que diu:
Època: inici segle XX 
Descripció: 
Té forma d'arc de mig punt, i està realitzada amb pedra calcària encastada a un mur d'obra vista i amb un brollador. D'aquest mur surten dos braços que formen dos bancs. El conjunt té forma d'U. Formant part de la mateixa estructura unes escales donen accés a la carretera. Les parets situades darrera dels bancs estan pintades i estocades amb tonalitats terroses.
Al costat de la font hi ha un safareig d'aigua calenta on encara s'hi va a rentar.

Altre enllaç amb informació:
que diu:
Font d’aigua termal del manantial del Puig de les Moleres. L’aigua brolla a una temperatura pròxima a 60º. És una de les fonts més conegudes de la població. Va aparèixer arran d’una extracció de terres que es realitzà per dessecar un camp pantanós. És habitual la presència de gent de tota la comarca fent cua per prendre les seves aigües, de reconegudes propietats a causa del contingut en ferro i sofres. Ideal per a la pell i per a tots els tractaments comuns de les aigües termals. Tot i que té un gust una mica peculiar, és potable.

Altre enllaç amb informació molt interessant que val la pena llegir:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada