Seguidors

diumenge, 9 de setembre del 2018

CAN MANEGAT
Caldes de Malavella - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Segle XX
Casa d'estiueig modernista que incorpora les obertures, la decoraciò ceràmica i els merlets característics de l'arquitectura àrab.



Enllaç amb informació i descripció:
que diu:
Època: inici segle XX
Descripció:
Casa situada al nucli urbà de Caldes de Malavella, que podem albirar des de la Plaça de Sant Grau, ja que comparteix paret amb Cal Pebrot -veure fitxa corresponent-, tot i que l'entrada es troba al carrer de les Termes Romanes.

És un edifici de planta quadrangular amb un cos avançat a la façana principal, compost de planta baixa i pis, amb teulades a diferent nivells, algunes de les quals són terrats, amb baranes de merlets escalonats. (Al costat esquerre hi ha terrasses i al dret teulat amb vessant desaiguat a la façana principal).

Les obertures són en arc de ferradura i fistons, amb element decoratiu de rajola vidriada a manera de trencaaigües fingit, i també decoracions florals, fetes de rajola vidriada, als carcanyols.

Les façanes estan pintades de color blanc. Les rajoles són de color blau i blanc. Totes les obertures estan tancades per una gelosia de fusta. Les obertures de la part inferior, a més, tenen un reixat de treball de forja. Un tancat protegeix l'edifici i el jardí que l'envolta.
 

Al catàles de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Caldes de Malavella diu:
Edifici de dues plantes i cobertes a diferents nivells, d’estètica modernista amb regust àrab. Tot i trobar-se al nucli antic està aïllada per un mur i rodejada d’un jardí. Les cobertes combinen el doble vessant a façana al cos esquerre amb diferents torres amb merlets esgraonats. Les obertures són finestres allargades amb arcs de ferradura fistonats, amb la llinda emmarcada amb enrajolat geomètric blau. A la finca hi ha un brollador d’aigua calenta.
És un edifici construït per a segona residència, construccions típiques dels principis de segle a Caldes. Representa una arquitectura d’inspiració oriental, sobretot en les obertures, característica de la recerca de nous llenguatges arquitectònics de principis de segle XX.

Altre enllaç amb informació:
http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=7096







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada