Seguidors

dilluns, 14 d’octubre del 2024

CAL TALLERET

LA POBLA DE CLARAMUNT - L'ANOIA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 














**********************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XX

Descripció:

Un cop acabat el carrer Major i en el punt on aquest connecta amb l'Avinguda Catalunya, directament repenjada sobre la roca de la falda de la muntanya del Castell, s'emplaça aquest edifici urbà de planta trapezoïdal format per planta baixa, dos pisos i terrat. La casa es coneix amb el renom popular de Cal Talleret.
La seva façana és totalment simètrica, amb quatre llargues columnes d'ordre dòric assentades sobre bases quadrangulars que, en grups de dos, emmarquen les dues portes de la planta baixa i els balcons del primer pis i suporten la llosa de la balconada correguda del segon pis.
Les obertures, tant del primer com del segon pis, estan emmarcades per arrebossats simulant els muntants i les llindes.
La barana de la balconada del segon pis és de ferro forjat i està sostinguda per un drac també de ferro forjat, mentre que els balcons del primer pis tenen les baranes tipus balustrada. La cornisa o ràfec té quatre mènsules decoratives, a banda i banda de la part superior de les obertures, i la balustrada que tanca el terrat té quatre pilastretes acabades amb unes figures amb forma de gota.

Història:

No es coneixen notícies històriques publicades d'aquesta casa, construïda segons assenyala el seu estil arquitectònic durant el primer quart del segle XX i ubicada als peus del camí i després carretera que ve d'Igualada i va cap a Carme i Capellades.

**********************************

Altre enllaç amb informació:

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=4480

**********************************





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada