Seguidors

dilluns, 7 d’octubre del 2024

CAN RAMIS - MILANS 

ARENYS DE MAR - EL MARESME

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/











********************************************

Enllaç amb informació:

Època: segle XVIII – any 1722

Descripció:

Palauet situat a la part baixa de la Riera, en la confluència del carrer d'Avall amb la Riera, i amb la façana principal a aquesta. És de planta rectangular i consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és de teules àrabs a tres aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal. Té tres façanes, una de les quals dona a un jardí interior que també té accés pel carrer lateral.

Compositivament, la façana principal s'estructura simètricament a partir de vuit eixos de verticalitat. En planta baixa es defineixen combinant portes d'entrada i finestres; a la primera planta, amb balcons amb barana de ferro; i a la segona planta, amb finestres més petites. Totes les obertures són de llinda recta i tenen els brancals, ampits i llindes de pedra treballada, tenen una motllura cilíndrica que discorre per brancals i llinda. Els brancals posats de forma dentada. El parament és arrebossat i esgrafiat imitant carreus. Les cantonades de l'edifici també són de pedra. Hi ha una cornisa que corona la façana.

La façana que dona al carrer d'Avall segueix els mateixos paràmetres que la principal.

Història:

Edifici promogut per Josep Milans, l'any 1722, comerciant de l'època que s'abocà a la causa borbònica, proveint les seves tropes.

Posteriorment, l'any 1802, en època de Jaume Milans i Ramis, la família de Carles IV s'hi allotjà en la visita que va fer a Girona. Per aquest motiu, segons antic privilegi i costum, es va fer posar un cadenat damunt la porta d'entrada a la residència. Per fer saber a tothom que aquell palauet havia estat allotjament reial.



********************************************

Altres enllaços amb informació:



********************************************




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada