Seguidors

divendres, 11 d’octubre del 2024

CASA FRANCÉS

ARENYS D'EMPORDÀ - GARRIGÀS - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 











************************************************
Enllaç amb informació:

Època: final segle XIX

Descripció:

L'edifici es troba situat en un lloc proper al castell d'Arenys d'Empordà. És de grans dimensions, aïllat i envoltat per un gran jardí. Té planta quadrada i consta de planta baixa i dos pisos. Les obertures són rectangulars i la coberta és a quatre vessants, amb una torratxa superior centrada, que té obertures d'arc de mig punt i coberta de pavelló. A la planta baixa hi ha dues galeries cobertes amb una terrassa superior a l'alçària del primer pis . La façana principal presenta una estructura simètrica, amb una porta de pedra d'arc escarser. Hi ha una obertura més a cada un dels pisos superiors. El conjunt es troba arrebossat i pintat.

Notícies històriques:

La casa Francés és un edifici bastit en el segle XIX,segons consta a la clau de l'arc de la porta d'accés que té la inscripció "ALBERTO FRANCÉS 1877".

Torre feta construir per José Sarrà Català , l’any 1877, de la que no en va arribar a gaudir, ja que moria aquell mateix any. 




************************************************
Altres enllaços amb informació:




************************************************


1 comentari:

  1. Ostres, malaguanyat casalot. És una llàstima que estigui tancat i mig abandonat. Potser abans que es degradi més, es podria aprofitar d'alguna manera... 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

    ResponElimina