Seguidors

dimarts, 8 d’octubre del 2024

CASA ABADAL

ARENYS DE MAR - EL MARESME 

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/





*******************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XVI

Descripció:

Casa entre mitgeres de planta rectangular, que consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada al nord.

Compositivament, la façana es disposa a partir de dos eixos de verticalitat. L'eix de l'esquerra o de llevant hi trobem l'accés principal, amb un portal rodó dovellat, en planta baixa, i finestres en els pisos superiors. L'eix de ponent ve definit per un accés, en planta baixa, i també finestres en els pisos superiors. Totes les finestres tenen l'ampit, la llinda i els bancals de pedra treballada. La simetria es trenca en planta baixa pel segon accés i una finestreta oberta entre els dos accessos. Està coronada per una cornisa de desguàs de les aigües pluvials, feta de ceràmica.

El parament és llis, arrebossat i pintat de blanc. 

Història :

El carrer d'Avall, paral·lel a la costa, és un del més antics de la població i potser el més llarg. Des d'època de Carles III fins l'any 1960 va servir de Camí Reial, pel que no és estrany que s'hi construïssin les cases acomodades de la vila.



*******************************************************
Altres enllaços amb informació:


*******************************************************


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada