Seguidors

dimecres, 30 d’agost del 2023

CAPELLA DEL SANT CRIST DE BALASC

SANTA SUSANNA - EL MARESME

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 






************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XIX

Descripció:

Petita capella o oratori d'una sola nau, amb coberta de doble vessant i el carener perpendicular a la façana, que està orientada a l'oest. L'accés és per una porta amb l'arc apuntat i al capdamunt té un campanar d'espadanya d'un sol ull. El ràfec de la teulada està decorat amb una cornisa de dents de serra. Als dos laterals s'observen dues grans obertures amb arc de mig punt tapiades amb maons. A l'interior hi ha quatre graons on hom diposita rams de flors en ofrena al Sant Crist, representat amb una gran escultura a la paret. És un model de capella d'estil historicista.

Història:

A l'escriptura de la propietat no hi figura la data de construcció però per l'estil i les notícies històriques probablement és de finals del segle XIX. Després de la Guerra Civil, durant la dècada de 1940, va ser restaurada perquè havia estat saquejada i incendiada.
En l'ofrena del Divendres Sant es canta col·lectivament el recordatori poètic al Sant Crist de Balasc. És una composició de caràcter popular que recorda la passió de Crist i demana la Glòria pels feligresos.

************************************************

Altres enllaços amb informació:

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2014/04/la-petite-chapelle-del-sant-crist-de.html

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/9056

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=3150

************************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada