Seguidors

dimecres, 30 d’agost del 2023

ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE GRÀCIA

SANTA SUSANNA - EL MARESME

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 








***********************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XVIII - XX

Descripció:

Ermita d'una sola nau de planta rectangular i amb un absis semicircular. La construcció està orientada a sudest i davant de la porta hi ha un porxo. La façana està coronada per un companar d'espadanya d'un sol ull. A la part posterior, a l'oest, hi ha una petita la sacristia adossada a l'edifici principal. Tot l'exterior està arrebossat i emblanquinat i l'interior de l'església està decorat amb un mosaic tipus trencadís amb motius marins.

L'ermita forma part del terme municipal de Santa Susanna, tot i que és propietat de l'Ajuntament de Pineda de Mar i té molta devoció en aquesta segona població.

Història:

L'ermita va ser construïda l'any 1715 per iniciativa del col·lectiu de mariners de la zona. La família Caralt de Calella en va ser propietària i ara pertany a l'Ajuntament de Pineda de Mar, tot i que està dins el terme municipal de Santa Susanna. L'any 1981 es va restaurar i es va decorar l'interior amb un mosaic obra de Josep Perpiñà.

***********************************************

Altres enllaços amb informació:

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/8818

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2014/12/ermita-de-la-mare-de-deu-de-gracia.html

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=1293

https://www.stasusanna.cat/santa-susanna/informacio-del-municipi/155-llocs-dinteres/ermita-de-la-mare-de-deu-de-gracia.html

***********************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada