Seguidors

dissabte, 26 d’agost del 2023

CAPELLA DE SANTA CECÍLIA

SANT FELIU DE PALLEROLS - LA GARROTXA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 



















*********************************************
Enllaç amb informació:

La capella romànica de Santa Cecília segurament deu el seu nom a una capella particular de la família dels Santa Cecília (la primera notícia és de 1176).

La capella romànica de Santa Cecília segurament deu el seu nom a una capella particular de la família dels Santa Cecília (la primera notícia és de 1176). Santa Cecília, patrona dels músics, es celebra el 22 de novembre. És típic fer-hi missa, una arrossada, l’encant de la parada del conill, la venda i sorteig de torrons d’Amer, sardanes… molt populars entre la gent de la vall.

Enllaç sobre el jaciment de Santa Cecília:

https://invarque.cultura.gencat.cat/card/688

El sr. Bosch l'any 1985 va ensenyar la seva col·lecció privada als autors de la fitxa de la Carta Arqueològica, que van poder veure nanses d'àmfores romanes i fragments de tègula, procedents dels volts de l'ermita. Ells mateixos van fer una prospecció superficial en uns camps de conreu de davant de l'ermita, acabats de llaurar en aquells moments. Van poder recollir diversos fragments de ceràmica oxidada que per la seva factura semblava ibèrica, i fragments de tègula, de manera que no descartaven que es tractés d'un establiment romà amb precedents ibèrics, i recomanaven fer una prospecció en profunditat del lloc. Durant la visita al jaciment l'any 2004 amb motiu de la revisió de la Carta Arqueològica de la Garrotxa es va realitzar una prospecció superficial dels camps de conreu, recollint bastants fragments de ceràmica oxidada i reduïda possiblement ibèrica.

*********************************************

Altres enllaços amb informació:

https://santfeliudepallerols.cat/guia-del-poble/parroquies-i-esglesies/ermita-de-santa-cecilia/

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2014/02/santa-cecilia-sant-feliu-de-pallerols.html?fbclid=IwAR3rkRJMZILtTH_7FZuAl25S8xtGemAcTLP_CWHN_Ewa6voO3zq1V_YCAec

*********************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada