Seguidors

diumenge, 27 d’agost del 2023

CAPELLA DE SANT SEBASTIÀ

SANT FELIU DE PALLEROLS - LA GARROTXA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 




A l'any 1516 es demana permís al bisbe per poder edificar la capella de Sant Sebastià. L'advocació al sant era deguda als seus atributs antipestífers, en un moment de fortes epidèmies. Al costat de sant Roc i els sants Cosme i Damià, era un fet comú situar capelles amb aquesta dedicació vora els camins rals o a les entrades i sortides de les viles.

 





***************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XVII – XVIII

Descripció:

L'ermita de Sant Sebastià és d'una sola nau, amb absis pla i una petita estança en un costat. La nau està coberta amb arc de mig punt i una motllura que imita un entaulament recorre la part superior dels murs laterals. El parament de la meitat inferior de la façana principal és de carreus grans i ben treballats, mentre que la part superior és de pedra petita i irregular. La porta és allindada i està emmarcada, a una certa distancia, per dues pilastres que aguanten un entaulament sobre el qual hi ha la forma d'un frontó triangular buit coronat per una creu. A la part superior de la façana hi ha un òcul i acaba en un petit campanar d'espadanya d'un sol ull.

Notícies històriques:

Aquesta capella ja apareix documentada l'any 1570 com a a Sacellum divi Sebastiani, l'origen de la qual és un oratori al costat de la via romana precursora del camí ral d'època medieval.


***************************************************
Altres enllaços amb informació:



***************************************************




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada