Seguidors

diumenge, 17 de juny del 2018

CAN PERE PRATS
Malgrat de Mar - el Maresme

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

No he trobat el nom de qui va fer aquest edifici.




Enllaç amb informació i descripció:
pàgines 47-48

que diu:
El 18 de gener de 1928 és concedida llicència d'obres a Francesc Prats per construir una casa; el contractista fou Salvador Buñol regí.
L'11 d'octubre de 1946 és concedida llicència d'obres a Pere Prats Soler per reformar la casa (es construeix l'annex del patí, enganxat per mitgera a la finca del carrer Mossén Cinto Verdaguer,12), el contratista fou Salvador Buñol Regí i l'arquitecte Francisco Portillo Quintana, mateix autor que la casa del carrer Alsina,1, propietat d'una germana de Pere Prats.

Descripció:
Finca entre mitgeresen catonada; l'edificació principal es disposa a la cantonada. Casa de 8,7+ 16,80 metres de façana amb planta baixa i teulada a dos vessants. Aquesta casa es d'estil neoclàssic; composició formal de la façana, segons un ritme vertgical de falses pilastres, que emmarquen les obertures i unes faxes horitzontals (sòcol-cornisa) que la resegueixen en tot el perímetre; de composició segons eixos geomètrics, l'esntrada es sitúa al costat petit, carrer del Carme, mentre al costat llarg trobem tres finestres a l'eix de la façana. Aquests eixosw es veuen reforçats en el remat de coberta, per un enlairament de la barana de ramat, seguint formes ondulades, per tal d'amagar el punt més alt del carener. L'entrada s'enfatitza amb un frontís arquitrabat.
Les motllures de composició de la façana, i l'arquitrabat, es formen a base de maó massís acabat arrebossat amb morter de calç. El sòcol es de pedra natural (travertí).
Auesta casa guarda moltes similituds compositives i d'acabats amb el conjunt de tres cases del carrer Escoles,4-6, i la del carrer Alsina,1.
En aquest cas, tant importatnt és la casa, com el pati i el pavelló al llarg del carrer Verdaguer, que posibiliten l'obertura de la illa tancada de cases per aquest costat.

Altre enllaç amb informació:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada