Seguidors

diumenge, 3 de juny del 2018

ESGLÉSIA DE SANT VICENÇ
Vilamalla - l'Alt Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa








Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Època: segle XIII
Descripció:
L'església parroquial de Sant Vicenç de Vilamalla es troba situada a l'extrem nord del poble. És un edifici d'una sola nau sense absis. La volta de la nau és apuntada. La façana d'accés, situada a ponent, té la portada amb arcs de mig punt en degradació, llinda i timpà llis. Al centre de la façana hi ha un rosetó molt senzill, i a la part superior, tres pilastres de base d'un campanar de paret que no tenen els arcs de coronament. En el mur meridional podem veure una finestra de doble esqueixada ia rcs de mig punt. El mur lateral nord és apuntalat per tres contraforts, i a la capçalera hi ha un rosetó idèntic al de la façana . 
Notícies històriques:
La parròquia de Sant Vicenç de Vilamalla és esmentada documentalment des del segle X. L'edifici del temple segurament data del segle XIII, ja que la seva tipologia és característica de les esglésies bastides durant la darrera època del romànic.




Altre enllaç amb informació:

que diu:

Temple romànic del segle XI, d’una sola nau, amb capçalera carrada, sense absis destacat. Es tracta d’una església ben conservada i tenejada dels revolts afegits posteriorment, amb un curiós campanar de cadireta; l’interior és d’una sola nau coberta de volta apuntada i seguida, és a dir, sense cap mena de separació entre la nau pròpiament dita i el presbiteri.

Altres enllaços amb informació:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada