Seguidors

dimarts, 19 de juny del 2018

CASA DEL NOTARI LLUÍS FIGA FAURA
Palamós - el Baix Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

No he trobat cap descripció de la casa, si algú en té està convidat a fer els seus comentaris a aquesta pàgina, moltes gràcies.







Lloc de naixement del notari Lluís Figa i Faura (Palamós 6 de maig de 1918 - 11 de febrer de 1996).

Lluís Figa i Faura, president de l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya entre 1988 i 1992.
Enllaç amb informació:

que diu:
Llicenciat en dret el 1940 a Barcelona; exercí de notari a Barcelona des del 1950 fins a la seva jubilació, i el 1973 fou designat degà del Col·legi de Notaris. En 1958-63 fou encarregat de la càtedra d’organització econòmica internacional a la facultat de ciències econòmiques de Barcelona. Fou president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i magistrat del Tribunal de la Mitra, d’Andorra. És autor deCómo se hace un testamento (1960) i Manual de derecho civil catalán(1961). Al Segon Congrés Jurídic Català aportà una notable ponència sobre l’estatut personal i patrimonial dels cònjuges. Era membre emèrit de la secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC.


Lluís Figa i Faura va ser un jurista il·lustre, notari i membre de la comissió delegada per a la redacció de la compilació del Dret Civilde Catalunya, aprovada el 21 de juliol de 1960. El 2010 l'Ajuntament de Palamós i el Col·legi de Notaris de Catalunya li reten permanent i agraïda memòria, en el 50è aniversari d'aquella efemèride. 
La casa, de 1925, és obra de l'aparellador palamosí Pere Reig Viñas i figura en el catàleg de bèns patrimonials del municipi. El projecte arquitectònic fou encarregat pel metge de Palamós Josep Figa Oliu; la seva esposa, Joquima Faura Bordas, era la propietària de les tres cases que s'enderrocarien per construi-hi aquest inmoble.

Els notaris Lluís Figa, Ramón M.Roca, Josep M.de Porcioles i Ramón Faus treballant a Andorra en l'elaboració de la Compilació de 1960. (Autor desconegut.Familia Figa)

Detall de l'escala interior de la casa. Autor: Josep Lois.Servei de l'Arxiu Municipal de Palamós.



Altres enllaços amb informació:

pàgina 50




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada