Seguidors

diumenge, 3 de juny del 2018

ESGLÉSIA DE SANT CRISTÒFOL
Veïnat de Baix de Raset - Cervià de Ter - El Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



A la llinda hi posa any 1616.


Enllaç amb informació i descripció:

que diu:
Època: segle XVII
Descripció:
Església de petites dimensions amb teulada a doble vessant. La façana és de línies senzilles i consta de portada rectangular, allindada i emmarcada per motllures llises. Al damunt de la portalada hi ha un rosetó. La façana acaba amb un campanar de paret amb dos finestrals d'arc de mig punt, convertint en torre aplanada amb teulada a dos vessants. A l'interior es cobreix amb volta gòtica en la qual es conserven unes originals pintures a les arcuacions amb colors molt vius.
Notícies històriques:
Consta documentalment l'existència d'un temple anterior a aquest de cap el s. XI. Aquest és del s. XVII tot i que conserva incorporats elements gòtics.

Altre enllaç amb informació:

que diu:
És l'església parroquial de Raset i es troba situada entre els masos del veïnat de Baix. Tot i que se'en tenen documents des del segle XI, l'edifici actual pertany a una reconstrucció del segle XVII. La seva estructura gòtica es pot apreciar a l'interior de l'edifici en les arcuacions apuntades de les voltes, mengtre que la façana és molt senzilla, amb una porta rectangular amb guardapols, un ull de bou i un campanar d'espadanya de dos ulls.

Altre enllaç amb informació:


Altre enllaç amb informació:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada