Seguidors

diumenge, 17 de juny del 2018

CASA TERESA CORRETGER
Malgrat de Mar - el Maresme

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa









Enllaç amb informació i descripció:
pàgines 61-62

que diu:


En data 18 de març de 1905 és concedida llicència d'obres a Teresa Corretger per 'demoler y construir casa de su propiedad' (mestre d'obres Joan Dotras).
L'any 1971 es demana llicència d'obres per construir dues habitacions en el terrat.

Descripció:
Casa entre mitgeres de 5 metres de façana per 14 de fondària, amb baixos, primer pis, golfes i teulada a dos vessants. Aquesta casa es d'estil modernista, amb una entrada lateral, i un finestral al costat amb planta baixa, i amb una balconera amb voladís i una finestra en planta primera. La balconera es sitúa d'amunt l'entrada a la casa, seguint la jerarquia compositiva de façana. En planta golfes trobem dues petites obertures.
Façana bellament decorada, cal destacar l'ordre compositiu i els elements ornamentals: remat/coronament de les parets que retallen formes escalonades rematades en ceràmica, formes corbades a les obertures arrodonides, emmarcades i ornamentades amb relleus amb morius florals de gran riquesa. També trobem formes ondulades al balcó, que utilitza l'arc capanell i l'alfiz.
Magnífic el treball de forja de la barana ondulada del mateix.
Interiorment s'estructura com una típica casa de cos, embigat i escala paral·les a la façana, pas lateral amb l'entrada i sales a un costat. Al pati trobem un annex en planta baixa, destinat a cuina.

Altre enllaç amb informació:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada