Seguidors

dilluns, 13 d’agost del 2018

CAN BARCELÓ
Cassà de la Selva - el Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa











Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Època: final segle XIX
Descripció:
Edifici urbà amb cancell d'accés. Façana estructurada en tres crugies amb un nucli central de comunicacions que es reflexa exteriorment en la torre que il·lumina l'escala i dóna accés al terrat. La façana és arrebossada i presenta elements decoratius pròpies de l'estètica romàntica, amb mènsules i baixa relleus de motius florals i geomètrics. Hi ha un balcó corregut de ferro forjat al primer pis i balcons més petits a la segona planta. L'arrebossat de la part alta de l'edifici és molt defectuós.
Notícies històriques:
Casa lligada al creixement urbà que experimentar Caçà de la Selva en l'època d'esplendor de la indústria del suro.

Al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Cassà de la Selva diu:

Data construcció: any 1898
Autor: Josep Pla (constructor d’obres)
Casa urbana unifamiliar entre mitgeres, amb cancell d’accés. Es desenvolupa en planta baixa i dues plantes superiors.
La façana principal és arrebossada imitant l’especejament dels carreus. S’estructura a partir de quatre eixos verticals d’obertures, i dues línies d’imposta a nivell dels pisos, que la divideixen en tres franjes horitzontals. La façana s’acaba amb una cornisa amb mènsules i barana superior. A la part superior hi ha un badalot interessant.
Les obertures de la planta baixa i del primer pis, presenten un emmarcat fet amb el mateix arrebossat. Les del primer pis, a més, tenen guardapols amb mènsules, ornats amb motius florals.
El permís municipal per la seva construcció fou concedit el 4 de febrer de 1898, al senyor Joan Xiberta Rigau.
L’edifici respon a la tipologia de casa urbana, desenvolupada sobre tot a finals del segle passat, que ha contribuït a donar una personalitat al nucli urbà, amb elements d’ofici, ornamentals i arquitectònics remarcables, i amb un cert interès compositiu.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada