Seguidors

divendres, 17 d’agost del 2018

CASA ALBERTÍ
Cassà de la Selva - el Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa










Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Època: final segle XIX

Descripció:

Edifici urbà unifamiliar entre mitgeres amb cancell d'accés. L'estructura formal de la façana recorda altres exemples d'arquitectures neoclàssica de Girona i Figueres. Destaquem els baixos relleus de columnes i capitells. Tota la façana és arrebossada i pintada excepte un sòcol de pedra en planta baixa. Hi ha balcons de ferro forjat.

Notícies històriques:

Tipus constructiu molt característic de l'últim terç dels s. XIX, generalment es relacionava amb l'esplendor de l'industria del suro.


Al catàleg de béns a protegir publicat per l’ajuntament de Cassà de la Selva diu:

Casa urbana unifamiliar entre mitgeres amb accés central. Es desenvolupa en planta baixa i dues plantes superiors.
La façana principal presenta un esquema compositiu amb tres eixos verticals formats per les obertures. En les dus plantes superiors aquests eixos són emmarcats amb quatre pilastres adossades que són rematades per capitells corintis situats sota la cornisa de remat.
A nivell del primer pis hi ha un balcó corregut amb llosana de pedra i barana de forja, els tres balcons del segon pis són del mateix material. La façana és arrebossada i pintada, imitant carreus encintats a la planta baixa i amb un fris d’esgrafiats florals a sobre. El sòcol és de pedra. 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada