Seguidors

dimecres, 15 d’agost del 2018

CASA DOCTOR RUSCALLEDA
Cassà de la Selva - el Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa







Al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Cassà de la Selva diu:

Edifici plurifamiliar en cantonada, desenvolupat en planta baixa i dues plantes pis. El coronament està format per un ràfec de la teulada que ressegueix continuament la façana.
Les façanes són arrebossades. L’esquema compositiu de les façanes segueix una lógica d’obertures verticals  acentuant les línies horitzontals amb els balcons i unes cornises de separació entre plantes.
La seva presencia en cantonada i la seva rotunditat formal es converteix en un bon exemple d’arquitectura en un carrer tant important pel casc antic com és el carrer Ample i el carrer del Raval.
Malgrat tenir una façana molt austera, la seva composició d’obertures té una gran regularitat i ordre, definint clarament els criteris formals que el caracteritzen.

Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Reformada per Josep Esteve Corredor (Girona 3 de febrer de 1896 - 16 de juny de 1965) el 1942-1947-1953


DESCRIPCIÓ

Casa de planta baixa i pis amb façana a dos carrers. La façana, de gran simetria, presenta obertures allindades amb grans cornises de pedra en la planta pis.
CRONOLOGIA
Casa del segle XIX reformada en el seu interior en diverses ocasions entre els anys 1942 i 1953 per l'arquitecte Josep Esteve.
BIBLIOGRAFIA
AAVV, Josep Esteve Corredor. Fons d'Arxiu. Girona, COAC, 2007.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada