Seguidors

dissabte, 18 d’agost del 2018

CASES EN FILERA
Cassà de la Selva - el Gironès

Foto de Joan Dalmau Juscafresa


Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Època: inici segle XX

Descripció:

Cases de lloguer en filera. Habitacles de planta baixa i planta pis. Accés principal des del carrer i pati posterior. Composició de façana en mòduls amb predomini de les línies verticals unificant del repertori ornamental limitat a altes i fines columnes. Façana arrebossada i pintada.

Notícies històriques:

Exemple singular d'agrupació de cases en filera. El promotor del conjunt fou el Sr. Josep Saura, que comprà els terrenys l'any 1922.



Al catàleg de béns a protegir publicat per l’ajuntament de Cassà de la Selva diu:

Època: projecte del 4 de juliol de 2927

Autor: Josep Pla (constructor d’obres)

Descripció:

Agrupació de quatre cases en filera, desenvolupades en planta baixa i planta pis. La coberta és de teula estructurada a dues vessants, i presenta un ràfec suportat per caps de cairats emmotllurats.
La façana principal és arrebossada i presenta la particularitat d’unificar verticalment les obertures d’ambdues plantes, composant per mòduls el conjunt. És remarcable la simplificació del repertori ornamental que es limita a altes i fines columnes situades en els brancals de les obertures.
El permís per construir l’edifici fou concedit en sessió celebrada el 8 de juliol de 1927 al senyor Josep Saura Mestres, pagès veí de Cassà.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada