Seguidors

dimecres, 22 d’agost del 2018

MUSEU DARDER
Banyoles - el Pla de l'Estany

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa







Enllaç amb informació i descripció:


qu diu:


Època: final segle XIX

Descripció:

Edifici de planta rectangular, antigament de tres plantes. L'entrada principal està davant la plaça dels Estudis. La majoria de les obertures rectangulars són emmarcades i distribuïdes de forma simètrica. Al damunt hi destaca una clau pentagonal en relleu. Una cornisa llisa delimita les plantes a la façana. A la façana posterior de l'edifici hi havia una galeria triple oberta amb tres arcs de mig punt. A la façana lateral encara es pot llegir "Ministerio de Educación y Ciencia. Centro de formación profesional".

Notícies històriques:

L'edifici és la seu del Museu Darder, però la història d'aquest està també molt lligada a l'ensenyament. L'any 1817 els servites van habilitar un convent on ara hi ha el museu, fins el 1835, any en que els servites van ser exclaustrats. L'any 1843 el van ocupar els militars fins al 1852, moment en que es van traslladar al monestir de Sant Esteve. L'actual edifici fou construït els anys 1887-1890 com a escoles municipals, la segona planta era un afegit posterior. Ha rebut diferents usos educatius: escoles nacionals, escola d'arts i oficis i Escola de Formació Professional. El 1916 s'inaugura a la planta baixa el Museu Darder amb la col·lecció de Francesc Darder. El 2002 comencen les obres de rehabilitació de l'edifici per convertir-lo amb el Centre d'Interpretació de l'Estany de Banyoles-Museu Darder d'Història Natural. 

Altre enllaç amb informació:


que diu:

El Museu Darder és un dels més antics de les comarques gironines. Inaugurat el 1916, va patir pocs canvis fins la seva remodelació total, iniciada el 2003. 
El 2007 obre de nou les portes, incorporant a les col·leccions d’història natural una part dedicada a explicar el fenòmen hidrogeològic de la conca lacustre de l’Estany de Banyoles, un fet que s’havia intentat des de molt temps enrera.



Fotos publicades a internet:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada