Seguidors

dijous, 9 d’agost del 2018

CAN GIRONÈS
Cassà de la Selva - el Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa















Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Època: mitjan segle XIX
Descripció:
Habitatge urbà unifamiliar. Plantes desenvolupades a l'entorn de l'escala i distribució a partir de la utilització de tres crugies com a sistema estructural. Utilització d'ornamentació en obertures exteriors emfatitzant l'accés principal. Elements decoratius mitològics i florals sobre llindes de porta i finestres i balconeres. Coronament de façana amb cornisa i frontó.
Notícies històriques:
Construcció lliga al creixement urbà de finals del s. XIX i relacionat amb el desenvolupament de la indústria del suro. Recull els estilemes de l'arquitectura culta del moment.

En el catàleg publicat per l'ajuntament de Cassà de la Selva hi diu:

Edifici construït el 1868
Edifici urbà en cantonada, estructurat com un construcció entre mitgeres.
Es desenvolupa en planta baixa i dues plantes pis. També presenta un gran badalot d’escala i dos cossos laterals annexes de planta baixa.
Les obertures son d’estructura vertical i presenten elements ornamentals al seu voltant. Son interessants les persianes del primer pis i la porta exterior d’accés.
El conjunt de la façana és acabada amb una cornisa superior i presenta els paraments arrebossats. Els motius ornamentals es limiten a al contorn de les obertures i el sota balcons, a la paret, amb interessants elements escultòrics.
Destaquem els de la part superior de la porta principal com a més representatius.
És un bon exemple de de casal urbà, construït a la segona meitat del segle passat, en l’època d’esplendor del suro, i respon a una tipologia de casa unifamiliar molt utilitzada en aquella època al municipi.

Altre enllaç amb informació:


que diu:
DESCRIPCIÓ
Edifici de planta baixa i dos pisos en el nucli urbà de Cassà de la Selva. Presenta façana simètrica amb tres obertures a cada planta. Les del segon pis són cegades, les del primer són per balcó, i a la planta baixa, una gran porta flanquejada per dues finestres.
Cal destacar les figures de terracota que decoren les obertures.
CRONOLOGIA
Edifici construït durant el segle XIX, a la porta d'entrada apareix gravada la data de 1868.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada