Seguidors

dissabte, 18 d’agost del 2018

CASA OLLER
Cassà de la Selva - el Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Època: inici segle XX - probablement any 1901

Descripció: 
Façana molt senzilla de composició acadèmica. Destaquen les grans obertures de la planta baixa i els balcons del primer pis. Utilització de la pedra natural per formalitzar la planta baixa, així com també per emmarcar les obertures del primer pis. Baranes de ferro forjat. Es interessant el ampli jardí que hi ha al darrera de l'edifici. 

Notícies històriques: 
Anteriorment hi havia un edifici escolar en el mateix indret. L'any 1918-20 es reformà tot l'edifici i es transforma en habitatge. Actualment és desocupat.


Al catàleg de béns a protegir publicat per l’ajuntament de Cassà de la Selva diu:

Època: finals segle XIX principis segle XX - probablement any 1901

Descripció:

Casa urbana entre mitgeres desenvolupada en planta baixa i pis. La façana que dóna al carrer Marina s’estructura en cinc eixos verticals d’obertures. La part baixa és aplacada amb peces regulars de pedra; aquestes peces presenten un emmotllurat al voltant de les obertures.
A nivell de pis, la paret és arrebossada deixant a la vista la pedra que emmarca les obertures. Del pla de façana sobresurten cinc balcons amb llosana de pedra emmotllurada i baranes de ferro. La façana acaba amb una cornisa sobre petites mènsules.

Altre enllaç amb informació:


 que diu:

DESCRIPCIÓ
Casa de planta baixa i pis. Façana placada de pedra a la planta baixa i de murs llisos en el pis, si bé les obertures d'aquest també estan emmarcades pel placat de pedra. En el pis, les cinc obertures són per balcó amb important treball de forja a les baranes.
CRONOLOGIA
Construcció 1920



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada