Seguidors

dilluns, 13 d’agost del 2018

CAN CODOLÀ
Cassà de la Selva - el Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa






Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Època: mitjan segle XIX inici segle XX
Autor: Josep Negre i Cases (mestre d’obres)
Descripció:
Habitatge urbà unifamiliar entre mitgeres. Presenta estructura de tres crugies exteriorment al nucli de comunicacions amb una torre que sobresurt del conjunt. Hi ha un cancell i una tribuna al primer pis amb elements decoratius de ceràmica que s'incorpora a la façana com element més representatiu i propi d'una determinada arquitectura urbana. Façana arrebossada imitant pedra. En l'element central i extrems. La balconada és de ferro forjat amb elements florals estilitzats.
Notícies històriques:
Anteriorment, des de 1869, hi havia un edifici que era utilitzat com a fàbrica de suro. Després, l'any 1925, es va transformar profundament per convertir-lo en habitatge unifamiliar.



Al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Cassà de la Selva diu:

Època: plànol de reforma any 1924.
Edifici residencial unifamiliar entre mitgeres, desenvolupat en planta baixa i planta pis.
A la part posterior, retirat respecte a la façana del carrer, presenta un altre pis i un gran badalot que sobresurt del conjunt, que constitueix l’element més remarcable.
La façana de la carretera presenta una tribuna al primer pis, amb elements ceràmics que s’incorpora a la façana com l’element més representatiu d’una determinada arquitectura urbana.
La balconada és de ferro forjat, amb elements ornamentals de tipus floral estilitzats.
El conjunt de la façana és acabada amb diferents tipus d’arrebossats. L’edifici havia estat destinat a fàbrica de suro des de 1869, fins que l’any 1924 es transformà en residencia unifamiliar.
És interessant per la integració al context, i com a mostra de la arquitectura de l’època en el nucli urbà.

Altre enllaç amb informació:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada