Seguidors

dilluns, 13 d’agost del 2018

CASA FIGUERAS
Cassà de la Selva - el Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa











Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Època: segle XX
Autor: Ampliació per Isidre Bosch Bataller posiblement any 1909 
El 1920 segons altres fonts
Descripció:
Casa unifamiliar aïllada amb cancell d'entrada. Edifici estructurat a partir de l'esquema bàsic de l'arquitectura tradicional catalana, amb utilització d'una torre com element més representatiu. La façana presenta un sòcol arrebossat simulant carreus de pedra. Hi han elements decoratius en les llindes de les obertures del primer pis. Destaca el ràfec de la coberta amb elements ceràmics a la cara inferior i la torre. Al jardí s'hi obre una façana amb galeria o llotja d'inspiració clàssica amb elements de pedra natural (pilars, columnes, capitells).
Notícies històriques:
Existia abans un edifici més petit que era una fàbrica. Posteriorment l'any 1918 es va ampliar i reformar per transformar-lo en habitatge. D'aquella època són la construcció de la torre, la llotja i la façana que dóna al passeig Vilaret. L'ampliació fou obra d'Isidre Bosch.



Segons el catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Cassà de la Selva diu:


Edifici unifamiliar desenvolupat en cantonada, amb una torre que sobresurt del conjunt. Presenta planta baixa i planta pis i dos nivells més a la torre.
La coberta és a dues vessants acabada amb teula àrab, i presenta ràfecs de ceràmica decorada (blau,blanc i groc) descansant sobre caps de biga de ciment treballat.
Les dues façanes que donen al carrer, presenten sòcol de pedra de Girona i són arrebossades a la resta. L’arrebossat de la planta baixa és fet imitant carreus encintats. Les llindes de les obertures del primer pis presenten medallons i motius neo-barrocs.
La façana del pati s’estructura a manera de galeria oberta al jardí, amb arcs de mig punt.
Interessa el conjunt del xalet de caràcter modernista neo-medieval i el jardí annexe amb la tanca que soluciona la continuïtat de l’edificació respecte les parcel·les veïnes i el carrer.

Altre enllaç amb informació:














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada