Seguidors

dimecres, 15 d’agost del 2018

CAN LIMBO 
Cassà de la Selva - el Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa




Enllaç amb informació i descripció:


que diu:

Època: final segle XIX

Descripció: 
Edifici unifamiliar de tres plantes. Té una escala clàssica il·luminada per la torre. La planta noble ocupa el primer pis. Hi ha un cancell d'entrada de fusta i vidre gravat amb tema floral. La façana parcialment deteriorat presenta decoracions amb motius florals. És arrebossada i actualment les decoracions quasi no es veuen. Les parets interiors són estucades i molt conservades. A l'interior hi ha decoracions pictòriques interessants i mobles d'estil isabelí; alguns datats l'any 1870. També hi han retratats de la família Bau.

Notícies històriques: 
La família Baus va construir la casa i provenia del món rural, concretament d'una masia propera. La construcció d'aquest edifici es faria durant l'esplendor de l'industria del suro, a la vegada que es traslladarien a viure la casa fou venuda als actuals propietaris.


Al catàleg de béns a pprotegir publicat per l'ajuntament de Cassà de la Selva diu:
Edifici unifamiliar en cantonada, desenvolupat en planta baixa i dues plantes pis. La coberta és plana i a sobre hi sobresurt un badalot que ilumina la escala de l’interior.
Les façanes són arrebossades imitant l’especejament de la pedra a la planta baixa. A la part superior presenten esgrafiats i cintejats. Totes les façanes presenten el mateix esquema compositiu amb obertures d’estructura vertical, si bé compositivament el conjunt accentua les línies horitzontals.
Les baranes dels balcons són de ferro colat, ornamentades amb motius florals.
L’accés a l’interior es realitza per la cantonada. Hi ha un cancell que presenta les parets amb un estucat planxat al foc i una porta interior de fusta amb un vidre rentat a l’àcid representant motius florals.

Altre enllaç amb informació:


On diu que es va construir l'any 1920.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada