Seguidors

dilluns, 14 de gener del 2019

CASA AL CARRER ARQUEBISBE ALEMANY,17
Vic - Osona

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa








Enllaç al catàleg de béns protegits publicat per l'ajuntament de Vic:

que diu:

Època: contemporània segle XX
Descripció:
Edifici de planta baixa i un pis amb una torre, d'estructura tradicional de parets de càrrega i coberta de teula àrab en dues vessants i quatre vessants a la torre.
Descripció de la façana:
El cos principal de la casa és simètric respecte a un eix central. La Torre queda reculada del carrer i domina la composició general. Les obertures de la primera planta han estat reformades i han perdut proporció. L'edifici és rematat per un ràfec a manera de cornisa i per un ràfec inclinat a la torre. La llosana dels balcons i la cornisa són de pedra, les baranes de la balconada són de ferro i les reixes de les obertures de la planta baixa són de forja.
Dades històriques:
Segurament que l'edifici és del primer quart del segle XX. Les obertures de la primera planta van ser reformades posteriorment.
Valoració:
L'edifici és interessant perquè incorpora elements de composició de l'estil eclèctic de final del XIX i elements d'inspiració modernista, com la torre i les seves obertures. També és important per a l'estudi tipològic d'habitatges unifamiliars del primer quart del segle XX i per l'ús dels elements arquitectònics i sistemes constructius.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada