Seguidors

dimarts, 1 de gener del 2019

CASA DE JOSEP CASASSAS
Vic - Osona

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa






Enllaç al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Vic:

que diu:

Època: segle XX
Autor: Bernat Callís, mestre d’obres l’any 1915
Descripció: Casa entre mitgeres que consta de planta baixa, dos pisos i terrassa coberta en teula aràbiga a dues vessants.
Descripció de la façana: La façana és plana i simètrica amb un eix central i de proporcions verticals. Es diferencia les plantes amb les mides dels elements arquitectònics. A la planta baixa s'obren tres portals simètrics. El del mig és partit en dos. Presenten un arc rebaixat i la part superior correspon a l'entresòl. Al primer pis s'hi obre un ampli balcó amb dos portals grans i dos petits i una llosana de pedra sostinguda per mènsules i barana de ferro. Al segon pis hi ha dos balcons i dues finestretes de característiques semblants. L'edifici és rematat per una cornisa amb tres pilars al damunt que sostenen la barana del terrat. Totes les obertures són emmarcades per llosetes de ceràmica verda i groga i la part baixa és de pedra picada.
Dades històriques: Edificis existents segurament al segle XVIII quan es va formar l'Eixample Morató. L'estat actual ve d'una reforma de dos edificis el 1915.
Valoració: L'edifici és molt interessant per la composició general, d'inspiració modernista, perquè és una mostra del tipus d'habitatge plurifamiliars introduïts pels mestres d'obres, com a transformació dels tipus unifamiliars barrocs i com a testimoni dels sistemes constructius i d'ús dels elements arquitectònics utilitzats al primer quart del segle XX
Elements: Cal destacar tots els de la planta baixa, els balcons, les baranes de forma complexa i el ràfec que caracteritzen i singularitzen l'edifici.

Altre enllaç amb informació:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada