Seguidors

dimecres, 9 de gener del 2019

ESGLÉSIA I CONVENT DE SANT FELIP NERI
Vic - Osona

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa
































































Enllaç al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Vic:

que diu:

Època: segle XVIII
Estil: barroc
Autor: probablement la família Morató
Descripció:
L'església és d'una nau, amb passadissos entre capelles i tribunes a sobre. El convent és de forma lineal en ala, seguint l'església i el carrer.
Descripció específica de la façana:
La façana de l'església és completament plana i només queda ornamentada pels portals d'ingrés a l'església i a la residència. El portal de l'església queda reforçat per un bust de Sant Felip Neri; obra dels escultors Morató. (pg 382 "La ciutat de Vic la seva història"). La façana de la residència al carrer és plana i es composa amb eixos verticals. La façana del jardí que és visible des del carrer de Corretgers, presenta una composició tradicional amb galeries porticades. Els acabats de façana són arrebossats, marcant sillars en la cantonada. La nau de l'església es manifesta en façana per un frontó. Materials: Elements de pedra. Elements arquitectònics a destacar: És interessant per la seva estructuració general. A la façana destaquem les dues portades. Conservació de la façana: Alguns desperfectes en acabats de façana.
Dades històriques:
L'any 1713 són fundats els felipons pel doctor Manuel Bojons. A l'any 1714 s'estableix el casal de la congregació de l'Oratori de sant Felip (pg382 "La Ciutat de Vic i la seva Història")L'any 1725 s'inaugura l'església (pg 271 "La ciutat de Vic i la seva Història").El 1835 es tancà el convent i l'església com tants d'altres de Vic. (pg 306 "La ciutat de Vic i la seva història").El 1842 s'hi establiren les escoles al convent. En aquesta època el pare Bachinicià el restabliment de la congregació de l'Oratori a l'església de Sant Felip. (pg309 "La Ciutat de Vic i la seva història").Fa pocs anys tornà al seu lloc el bust de Sant felip Neri a la façana.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada