Seguidors

dissabte, 5 de gener del 2019

CASA VILÀ
Vic - Osona

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa






No'm matan per ser traydor ni tampoch per ser cap lladre sinò perove he volgvt dir ove visca sempre la patria (de la cançó popular)
Foy posada aquesta lapida ab ocasió del segon centenari de la mort del insigne Patrici
II novembre MDCCXIII

Enllaç al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Vic:

que diu:

Època: segle XX
Data: any 1908
Descripció:
Edifici civil. Casa de dos pisos de planta rectangular que fa xamfrà entre Rambla Davallades i el carrer Verdaguer. La planta baixa és recoberta amb pedra picada i és destinada al Banc Popular Espanyol. A nivell de primer pis s'hi obren finestres d'arc de ferradura, emmarcades per dovelles de pedra. El segon pis és de més alçada i presenta uns balcons, els portals dels quals són d'arc d'ogiva i allindats, amb la llinda decorada amb formes geomètriques descrites per mosaics. La barbacana de l'edificació també és decorada amb mosaics. A la part que correspon a Rambla Davallades obeeix la mateixa estructura, però hi ha una làpida a la memòria d'en Bach de Roda. L'estat de conservació és bo malgrat l'allau de rètols de la façana.
Dades històriques:
Malgrat trobar-se molt reformada a la part baixa degut a l'establiment del banc, presenta unes línies clarament modernistes amb una clara influència islàmica. El carrer Verdaguer presenta diverses cases modernistes donat que fou obert a darreries del segle XIX en establir-se a la part baixa del mateix l'estació de Ferrocarril. La Rambla Davallades corresponia ja a fora de muralla i fou allí on s'executà a Bach de Roda.
Elements:
Cal destacar la planta noble de l'edifici.

Altre enllaç amb informació i descripció:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada