Seguidors

dissabte, 5 de gener del 2019

EDIFICI DEL CARRER JACINT VERDAGUER,4
Vic - Osona

Foto de Joan Dalmau Juscafresa


Enllaç al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Vic:

que diu:

Època: segle XX
Autor: Josep Antoni Torner Vilaseca, mestre d'obres
Data: any 1906
Descripció:
Edifici en cantonada i entre-mitgeres, molt estret, resultat de l'alineació de l'antiga parcel·lació al nou del carrer Verdaguer. La coberta és de teula àrab a dues vessants.
Descripció de la façana:
La façana que dóna a la Rambla, és molt estreta, té una composició sobre un eix vertical i segueix els tipus i sistemes de composició típics dels mestres d'obres. La façana del carrer de Jacint Verdaguer és totalment dominada per un cos volat sobre la vorera que es pot justificar pel petit solar que va quedar d'obrir el carrer. La llosana dels balcons és de pedra, algunes elements de la tribuna són de pedra artificial, les baranes dels balcons tenen barrots de ferro i sobre la tribuna hi ha forja complexa. Els acabats de la façana són arrebossats.
Dades històriques:
Construït en el primer quart del segle XX. El cos principal de la casa és de 1906 però segurament que la tribuna és posterior. L'edifici fou construït a conseqüència de l'obertura del carrer de Jacint Verdaguer, entre el1903 i el 1910.
Valoració:
Té un valor de paisatge urbà interessat, sobretot al tenir l'edifici de la Caixa de Pensions, que és al davant, i és un testimoni de la solució general i dels sistemes constructius utilitzats per a resoldre uns problemes del solar i d'integració al context.
Elements:
Cal destacar la tribuna amb tots els seus detalls constructius que caracteritza l'edifici i el singularitza




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada