Seguidors

dimarts, 1 de gener del 2019

CASA DE JAUME CASASSAS
Vic - Osona

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa




Enllaç al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Vic:

que diu:

Època: segle XVIII
Autor: Jaume Casassas, fuster, amb reforma del 1908
Descripció: Edifici entre mitgeres d'estructura tradicional de parets de càrrega i coberta de teula àrab en dues vessants.
Descripció de la façana: Façana totalment simètrica respecte a un eix central amb proporcions verticals i fa servir la disminució d'obertures i balcons amb l'alçada. L'edifici queda coronat per un ràfec força volat i amb colls vistos. Tots els elements arquitectònics són d'inspiració modernista. La llosana dels balcons és de pedra natural i també n'hi ha a la planta baixa, l'arc de doble punt de l'entrada i les llindes són de pedra de color de rosa, les baranes són de ferro forjat complex i l'acabat de façana és arrebossat.
Dades històriques: Edificis existents segurament al segle XVIII quan es va formar l'Eixample Morató. L'estat actual de la façana ve d'una reforma del 1908.
Valoració: És una peça modernista força interessant sobretot per la qualitat d'alguns elements, com les baranes de forja i els ornaments de les obertures, i també perquè l'autor en fou el mateix propietari i no un professional, cosa que ens fa pensar en una certa arquitectura popular-modernista.
Elements: Cal destacar tots els elements modernistes, sobretot l'arc de l'entrada i les baranes de forja que caracteritzen l'edifici i el singularitzen.

Altre enllaç amb informació:

que diu:

Casa de carrer el tram de la façana de la qual es molt estret, consta de PB i dos pisos. La façana es troba orientada a llevant i presenta un portal de forma parabòlica i d'una amplada considerable. El mur de la part baixa és recobert amb pedra, l'arc parabòlica o caternari és adintellat, espai on s'inscriuen decoracions d'estuc amb mosaics i amb gelosies de ferro forjat. La llinda duu el nom de JAIME CASASES, amb mosaic. El balcó del primer pis és més que el del segon i és sostingut per mènsules que es situen damunt el portal. Les llindes i baranes són decorades. La barbacana té també decoracions de mosaic. L'estat de conservació es bo per be que caldria netejar la façana per tal que lluïssin més els diversos materials. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada