Seguidors

dijous, 31 de gener del 2019

FONT DE LA FRUITA
MONTBLANC - LA CONCA DE BARBERÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa





Enllaç amb informació:

que diu:
Descripció:
La Font de la Fruita és una font d’una sola canella fixada en una estructura quadrangular de pedra esculpida que sosté una bola al capdemunt. A sota de la canella hi ha una pica de pedra on cau l’aigua sobrant.
Darrera de la font hi ha una superfície enrajolada emmarcada per maons. A les rajoles hi ha com elements decoratius raïms, gerros, altres fruites, vegetals i l’escut de Montblanc al centre de la part superior. Les rajoles actuals estan fetes com una imitació que recorda les tradicionals rajoles valencianes.
Ressenya històrica:
La Font de la Fruita es va fer per substituir la Font de la Vila (situada entre el portal de Bové i el portell del Dissabte o de la Tresona). Es situaria a la Placeta del Riber i no va ser inaugurada fins a l’agost de 1923. L’antiga Font de la Fruita era més gran que l’actual, tenia una canella i estava guarnida amb rajoles amb elements decoratius de raïms, vegetals, l’escut de Montblanc i altres temes relacionats. La vistositat de les rajoles valencianes va fer que es fixés el topònim i renom de Font de la Fruita. El 1950, l’antiga Font de la Fruita va ser enderrrocada i canviada per una altre de nova, que és l’actual, que ocupava menor espai i era de menys categoria. El juny de 1951, aquesta font va ser situada a les escales del carrer Pere Deguí i el 1987 va percebre certes millores en urbanitzar-se la plaça que era el seu entorn.

Altre enllaç amb informació:

que diu:
Autor: Matias Solé Maseras (Montblanc 21 de setembre de 1934)
Descripció:
Font, possiblement del segle XIX, aprofitada i reconstruïda amb un afegit del segle XX realitzat en rajoles. La font primitiva consta d'una peça de pedra, de figura senzilla i nua.
Notícies històriques:
Reconstruïda l'any 1981 segons el projecte de M. Solé i realització al Mas de l'Era de Senan.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada