Seguidors

dimarts, 1 de gener del 2019

CASA RIERA ORDEIX - LEGÍTIMA LLONGANISSA DE VIC
Vic - Osona

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa










Casa de Josep Riera i Font, propietari de l'empresa Casa Riera Ordeix - legítima llonganissa de Vic desde el 25 de gener de 1852. Informació al següent enllaç:



Enllaç al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntament de Vic:

que diu:

Època: segle XVIII
Autor: Ramon Callís, mestre d’obres, amb reforma del 1883 i el 1915
Descripció: Edifici en cantonada entre mitgeres d'estructura tradicional de parets de càrrega i coberta de teula àrab en diverses vessants i terrassa.
Descripció de la façana: La façana és plana i ordena les obertures seguint uns eixos verticals. La mida de les obertures i balcons disminueix amb l'alçada. L'edifici queda rematat per una cornisa i una barana de pedra artificial. Les llindes, els brancals i el marc d'algunes de les obertures de la façana són de pedra, les baranes de ferro forjat complexi i l'acabat de façana és arrebossat.
Dades històriques: Edificis existents segurament al segle XVIII quan es va formar l'Eixample Morató. L'estat actual és fruit de diverses intervenció i d'una reforma de dos edificis. Les reformes que consten són del 1883 i 1915.
Elements: Cal destacar els de pedra, les baranes de forja, la cornisa i la barana que rematen l'edifici i la reixa amb la inscripció 1881 que caracteritzen l'edifici i el singularitzen.

Altre enllaç amb informació:

que diu:

Època: finals segle XIX
Autor: Ramon Callís, mestre d’obres, any 1915
Descripció:
Es tracta d'un habitatge entre mitgeres de planta baixa i quatre plantes pis. La façana s'ordena gairebé de forma simètrica a partir d'un eix vertical. Les obertures són principalment balcons. A la banda dreta, però, trobem finestres en els dos darrers pisos, un rellotge de sol i una fornícula coronada per un frontó triangular. La coberta és plana i amb una balustrada.

Altre enllaç amb informació:
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada