Seguidors

dissabte, 5 de gener del 2019

CASA ILLA i GALERIAS MONTSENY
Vic - Osona

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa






Enllaç al catàleg de béns a protegir publicat per l'ajuntamen de Vic:

que diu:

Època: segle XX
Data: any 1926
Autor: Josep Maria Pericas i Morros, arquitecte (Vic 27 d’agost de 1881 – Barcelona 1 d’abril de 1966)
Josep Maria Pericas i Morros

Descripció:
Es tracta d'un immoble entre mitgeres de planta baixa i dos pisos emplaçat al fons d'unes galeries comercials que són en un edifici també entre mitgeres de planta baixa i dos pisos que dóna al carrer Jacint Verdaguer.
Descripció de la façana:
Composició: Està ordenada més o menys segons uns eixos verticals. Utilitza una gran quantitat d'elements arquitectònics històrics i defineix els sistemes constructius. Materials: Diferents elements (columnes, dentells, sòcols...) són de pedra tallada, hi ha baranes de ferro forjat, ceràmica vidriada en el ràfec, que és horitzontal i amb colls de fusta vistos i acabats de façana amb obra vista. Elements arquitectònics a destacar: Tots els de la façana, per la seva singularitat
Dades històriques:
Edifici de nova planta de 1926 al final d'unes galeries comercials.
Valoració: Encara que l'obra sigui peculiar en el sentit estilístic, sobretot si tenim en compte l'any de la seva construcció (1926), és interessant per la seva qualitat i la definició dels elements arquitectònics que té i perquè és una obra singular de l'arquitecte vigatà Josep Maria Pericas.
Elements:
Cal destacar els elements de façana del carrer Verdaguer, els pas de les galeries amb les seves fusteries, el pati interior que articula les dues parts, els elements de pedra, ceràmica i fusta de la casa posterior que caracteritzen l'edifici i el singulartizen.

Altre enllaç amb informació:
http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=57&consulta=MCU0KzA4Mjk4MSU=&codi=43538







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada