Seguidors

dimecres, 30 de gener del 2019

ESGLÉSIA NOVA DE SANT SALVADOR DE PRENAFETA
PRENAFETA - MONTBLANC - LA CONCA DE BARBERÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa







Pedania del municipi de Montblanc, a la Conca de Barberà. A l’est de la Vila Ducal i al peu del Tossal Gros. El poble data de finals del segle XVIII, quan es va traslladar del seu primitiu emplaçament als peus del castell fins el lloc actual. Hi senyoreja l’església de Sant Salvador, construïda amb motiu del trasllat de la vila.
Des del segle XVI i fons al segle XIX Prenafeta va ser un domini del monestir de Poblet, el qual, juntament amb Figuerola, Miramar, el mas d’Amill i Montornès, va crear una baronia administrativa que portava el seu nom.
Al segle XIX el poble va ser agregat a Lilla i posteriorment a Montblanc. A poc més d’1 km creuant el Tossal Gros per un antic camí medieval, just sota les ruïnes del Castell (dels segles X i XI) i en una petitíssima vall que domina el coll de Prenafeta, hi trobarem el ‘poble vell’, on encara s’hi poden veure, entre d’altres, les restes de l’antiga església de Sant Salvador (romànica del segle XII). A 1,5 km, en direcció a Barberà de la Conca, hi ha l’ermita de Santa Anna de Montornès (segles XIV-XIX).

Enllaç amb informació:

que diu:
Època: segle XVIII
Descripció: 
Església de nau única amb absis pla. La façana presenta un campanar d'espadanya que ocupa la vessant dreta de la façana i té tres obertures desiguals. L'església es va bastir durant la segona meitat del segle XVIII, quan els habitants de Prenafeta es traslladaren a l'actual emplaçament de la vila.
Al seu interior trobem un retaule de Sant Bernat i Sant Bernabé del segle XIV d'estil gòtic atribuit a Guillem Simor.



Altres enllaços amb informació:















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada