Seguidors

dimecres, 12 de desembre del 2018

ARCADA DE CAN MANS o CAL PISTOLERO
Anglès - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Casa de tres plantes i golfes situada al cim d'una arcada apuntada que travessa el carrer . Tot i que els seus orígens es troben al segle XV o XVI, patí moltes modificacions entre els segles XIX i XX.




Enllaç amb informació i descripció:

que diu:
Època: XV-XVI
Descripció:
Es tracta d’un immoble que abarca una morfologia bastant complexa i polièdrica com així ho acredita la seva resolució formal, és a dir: un immoble de tres plantes i golfes cobert a dues aigües de vessants a façana, situat al cim d’una arcada apuntada. 
D’altra banda aquesta arcada, orientada i ubicada perpendicularment i per tant travessant el carrer de banda a banda, esdevé un solemne i majestuós arc de pas de mig punt, lleument apuntat, amb la sageta -alçada- més accentuada que no pas la llum -amplada-.
Al bell mig de sota l’arcada, es pot contemplar clarament que aquesta està composta al seu interior per un sostre format per un entramat de cairats i bigues de fusta.
Es tracta de la segona casa pont del carrer d’Avall, la qual diafragmenta tot el seu espai urbà, però molt més inferior des del punt de vista ornamental i estètic en comparació a l’arcada de cal Sabater.
L’estat actual de conservació i preservació és bastant lamentable, cosa que ha provocat que la casa es trobi submergida en un procés de degradació inexorable com així ho demostren diversos elements puntuals de la façana des dels amplis forats en tot l’espai físic de l’edifici al despreniment de la pedra fins arribar a les obertures.

Altre enllaç amb informació:

que diu:

Edifici on la planta baixa és un dels tres passos interiors que té el carrer d'Avall. Té dos pisos i un tercer afegit posteriorment. La coberta és de teula àrab, amb les vessants perpendiculars al carrer. L'arc del pas és de mig punt, lleugerament apuntat. L'ample del pas té un sostre format per bigues de fusta en males condicions i un entramat de llates de fusta.

Altre enllaç amb informació:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada