Seguidors

dijous, 13 de desembre del 2018

CASA DOCTOR RAMON VINYES TRIADÓ - CAN PEIX
Anglès - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa









Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Època: inici segle XX
Autor: Rafael Masó Valentí (Girona 16 d’agost de 1880 – 13 de juliol de 1935)

Rafael Masó Valentí
Descripció:
Es tracta d’un edifici de planta irregular que consta de planta baixa, primer pis i altell. Tot i que s’observen diversos nivells de cobertes, en essència l’immoble està cobert per una teulada a dues aigües de vessants a façana. Destacar en aquest sector la presència d’un ràfec molt accentuat, el qual sobresurt i emergeix bastant respecte la façana.
L’immoble es troba clarament associat als postulats noucentistes com així ho acrediten diverses solucions formals i ornamentals repartides especialment per tota la façana principal: des de les mènsules de pedra les quals sobresurten del mur i que contenen tant el nom de l’edifici com motius pisciformes; passant per la creació de nombrosos jocs estètics-visuals -mitjançant la combinació de diversos elements com ara el cromatisme verd- que trenquen la uniformitat de l’arrebossat; fins a arribar al gust per les formes ondulades i corbades de les finestres.

Metge Ramon Vinyes i Triadó (Anglès 1889-1978) 

Ramón Vinyes i Triadó

Altre enllaç amb informació:

que diu:

DESCRIPCIÓ
Casa unifamiliar aïllada i amb jardí, que consta de planta baixa i pis amb coberta de teula àrab a dues vessants. De la façana destaca l'arrebossat des d'on emergeixen elements de pedra de caire estrictament decoratiu. A la porta d'entrada destaca la figura d'un peix, fent referència al cognom de la família.
L'edifici ha estat restaurat recentment.
CRONOLOGIA
Construcció de nova planta encarregada per Faustina Cairò el 5 de març de 1907.
Les obres es varen realitzar entre l'estiu de 1907 i l'estiu de 1908.
El conjunt és restaurat l'any 2005.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada