Seguidors

diumenge, 16 de desembre del 2018

CAN NASI PALETA
Manlleu - Osona

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


Edifici on residia el mestre d'obres Ignasi Mas, conegut com a Nasi Paleta, un desl principals impulsors dels corrents noucentistes i modernistes a la vila. Es tracta d'un habitatge plurifamiliar amb planta baixa i dos pisos que el seu propietari reformà el 1919. L'ornamentació de la façana, mitjanjant esgrafiats i aplacats és un bona mostra de la creativitat d'aquest mestre d'obres  que deixà la seva empremta en l'arquitectura manlleuenca de principis del segle XX.










Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Època: mitjan segle XX
Autor: Ignasi Mas Güell (Manlleu 1867-1927?)

Ignasi Mas Güell
Descripció:
Edifici de planta baixa i dues plantes pis. Les obertures de la planta baixa no segueixen els eixos creats en les plantes pis, a cada planta hi trobem dos balcons amb barana de ferro forjat. Les obertures estan emmarcades amb maó vist i decoració amb rajola ceràmica. La coberta se sustenta per biguetes.
L'autor és Ignasi Mas, un dels mestres d'obres més ben considerat entre els anys 1910 i 1936, es construeix la seva pròpia casa. Va ser un dels principals impulsors dels corrents noucentistes i modernistes a Manlleu. En aquesta obra no s'aprecia un estil depurat com en altres obres seves però s'observa una major llibertat d'acció en l'ornament.
 

Altres enllaços amb informació sobre el mestre d'obres Ignasi Mas Güell:













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada